Maar Neymar compenseerde uiteindelijk zijn günstige fußballtrikots international strafschop net voorbij het uur

Neymar was in prima vorm toen Brazilië virtueel zijn plaats boekte op de World Cup van volgend jaar met een 3-0 overwinning thuis op Paraguay.

Het dragen van de kapitein-armband voor de eerste keer sinds maart vorig jaar, Neymar verblindde na scoren van zijn 52e internationale goal in Sao Paulo op dinsdag.

Philippe Coutinho opende de score 10 minuten voor aanvang van de pauze bij Arena Corinthians, gecombineerd met Paulinho, voordat Neymar een seconde toevoegt in de 64e minuut na het missen van een tweede-half penalty.

En Marcelo bezegelde een negende opeenvolgende overwinning voor Tite’s CONMEBOL-leiders met nog vier minuten te gaan.

Onverslaanbaar sinds Tite Dunga verving na Copa America Centenario van vorig jaar – zeven schone bladen tijdens die run – Brazilië verplaatste negen punten vrij in het Zuid-Amerikaanse klassement toen Uruguay tegenover Peru kwam te staan ​​in de late wedstrijd van dinsdag.

Brazilië werd gedwongen tot één verandering voor het bezoek van Paraguay, met full-back Dani Alves geschorst na de 4-1 overwinning van vorige week in Uruguay. Fagner verving de Juventus-ster.

Francisco Arce bracht Rodrigo Rojas, Hernan Perez en Derlis Gonzalez in voor Victor Caceres, Dario Lezcano en Juan Iturbe nadat Paraguay Ecuador 2-1 nipt had geëlimineerd.

Neymar was een duidelijk doelwit voor Paraguay tijdens de vroege uitwisselingen, meerdere malen bevuild, maar de stermanier stofte zich af en ging door met het werk, bijna de opener opzettende in de zesde minuut na een plagende levering aan Paulinho.

Paraguay maakte een defensieve indruk en viel Portugal wm trikot 2018 kaufen in de aanval, weigerde Brazilië de tijd te geven en de bezoekers hadden zeven minuten later de leiding moeten nemen toen Gonzalez na een slordig spel van Miranda doorliep, maar de voorzet van Dynamo Kiev schoot de bal af.

Brazilië heeft eindelijk de koppige weerstand van Paraguay 10 minuten voor de pauze via Coutinho verbroken. Nadat hij naar binnen had gekeken en een knappe één-twee speelde met Paulinho, leidde de Liverpoolster de bal voorbij Antony Silva vanaf de bovenkant van het strafschopgebied.

De gastheren kwamen uit alle kanonnen laaiend in de tweede helft en bijna verdubbeld de voorsprong in de 49e minuut, maar Paulinho was niet in staat om toe te voegen aan de hattrick van vorige week – schieten zijn volley breed van de post.

Een glijdende Neymar botste toen tegen de paal en verspeelde een gouden kans nadat hij door Coutinho was uitgekozen.

Neymar was een paar minuten later in de buurt van de actie na het winnen van een omstreden penalty, maar zijn spot-kick werd gemakkelijk gered door Silva.

Maar Neymar compenseerde uiteindelijk zijn günstige fußballtrikots international strafschop net voorbij het uur. Nadat hij zich een weg geblokt had door de verdediging van Paraguay, versloeg zijn schot Silva, zij het met enige hulp van een afbuiging toen hij binnen drie doelpunten van Romario verhuisde naar de derde plaats in de lijst met best presterende doelpuntenmakers van Brazilië.

Full-back Marcelo dekte het resultaat af met een delicate verhoogde inspanning over Silva met de buitenkant van zijn schoen in de laatste fasen.